Fornøyde kunder

Vi har tatt en runde til noe av våre kunder for å høre om de var fornøyd med høytrykkspylerne de hadde kjøpt. Noen hadde allerede hatt de i bruk i mange år. Responsen vi fikk var ikke overraskende siden vi er ganske trygge på at de høytrykkspylerne vi selger er av høy kvalitet. Men likevel er det hyggelig å få så gode tilbakemeldinger.

– Ekstremt gode produkter som holder høy standard

Sateba Norway er et internasjonalt selskap som produserer vibrasjonsdempende sviller til togbane. De har et stort produksjonsanlegg i Hønefoss. Sateba har kjøpt åtte Clena-høytrykksspylere.

– Vi er svært fornøyde med produktene dere leverer som holder høy standard og tåler hard bruk. vi bruker maskinene mye da vi vasker anleggene våre etter støping, og med døgnkontinuerlig drift er vi avhengige av driftssikre produkter. Jeg vil også si at feilsøking og tilkomst av slitedeler er meget godt plassert. Ingen tvil om at vi kommer til å fortsette å bruke Clena i fremtiden, sier Rune Benstigen, leder for vedlikehold i Sateba Norway i Hønefoss.

– Et steinbra anlegg!

 Avetti er en bilforhandler på Klepp som har fokus på nyere biler i premium-segmentet. I 2015 fikk de installert et stasjonært selv-vask-anlegg bestående av en høytrykkspumpe, en skumpumpe og en avfettingspumpe.
Den kraftige høytrykkspumpa var på 160 bar og leverte 20 liter per minutt mens skumpumpa var på 150 bar og leverte 14 liter i minuttet. Hydroscand på Bryne gjorde en flott jobb med å legge opp rørsystemet i vaskehallen.
    
– Hvorfor valgte du Clena?
 Der jeg jobbet tidligere hadde vi høytrykksspylere av andre merker. Men vi hadde altfor mye driftsstans på de. Da jeg startet opp Avetti kjøpte jeg en Clena varmtvann mobilvasker. Den var jeg godt fornøyd med. Derfor var det naturlig å gå videre på dette merke når vi skulle oppgradere anlegget, forteller daglig leder Bjørn Berntsen.
– Er du fornøyd med det nye anlegget?
 – Det er steinbra! Jeg er veldig godt fornøyd. I fjor hadde vi over 2500 vask med anlegget uten problem. Nå vet jeg at anlegget fungerer så bra at jeg har tenkt å satse mer på selv-vask, sier han.

– Den beste maskinen jeg har hatt

Olav Tjelta har et grishus på 3000 kvadrat. For fem år siden kjøpte han en Clena 160-25.

– Denne maskinen er jeg svært godt fornøyd med. Det er den beste maskinen jeg har hatt, og jeg har hatt flere typer. Nå havarerte nettopp en av de andre typene jeg har, så nå skal jeg kjøpe en Clena til, forteller Olav.

Han har bare positive ting å si om høytrykksspyleren. De andre typene har ikke holdt en brøkdel av denne, mener han.

Høytrykksspyleren blir brukt 7-800 timer i året.

– Her får den kjørt seg skikkelig, sier Tjelta.

Han forteller at han er avhengig å ha en høytrykksspyler han kan stole på fordi han ofte vasker i helgene. Dersom det skjer noe med høytrykksspyleren da er det vanskelig å få hjelp. Derfor har det vært en en fordel med Clena som er så driftssikker.

– I tillegg har jeg opplevd veldig god service hos forhandleren, forteller han.

Tjelta bruker skumlanse med rotordyse og så har han en teleskoplanse til å vaske i ventilasjonen med.

Skikkelig utstyr gjør jobben kjekkere

Jan Ove og Jarle Hole har et nytt digert kyllinghus på 2500 kvadratmeter. Der har han 42 000 kyllinger. I dette huset har han installert et stasjonært høytrykk-anlegg fra Clena med to pumper slik at to kan vaske samtidig. Fra varmevekslerene kommer det inn varmt vann på cirka 55 grader til pumpene.

– Nå gruer jeg meg ikke til vaskeprosessen lenger.  Skikkelig utstyr gjør denne jobben mye kjekkere, sier Jan Ove.

Han forteller at varmt vann løser opp skiten mye bedre enn kaldvann. Og når de nå kan være to som spyler samtidig, går jobben mye fortere.

– Hvor lang tid bruker du på vaskeprosessen?

– Dette bygget er tre ganger så stort som det gamle, men vaskeprosessen går like raskt. Cirka 12 timer tar det, forteller Jan Ove.

Kyllinghuset hans er bygget mer kvadratisk enn det som er normalt i Norge. Det har han gjort for å spare god jordbruks-jord I tillegg så blir det ikke så langt å gå i bygget. Et godt ventilasjonssystem gjør det mulig å bygge på denne måten.

– Hvilke lanser bruker du?

– Jeg bruker nesten kastelansene til alt. De er fantastiske. Jeg justerer bare på trykket og bruker bredere stråle når jeg for eksempel skal vaske drikkeskålene.

I tillegg til vaskeopplegget inni huset har Jan Ove laget til flere punkter på utsiden av bygget. De bruker han når han skal spyle maskiner. Varmtvannet tar olje og skitt godt. Det gjør at han sparer mye tid på dette arbeidet.

Les mer om vask av kyllinghus her.

– Dette er Mercedes

Per Arild Vådeland har drevet to pelsdyrfarmer på Jæren med til sammen 35 0000 dyr. Farmene måtte jevnlig vaskes, og noen ganger, ved sykdom, måtte de desinfiseres. Da går ofte alle de fem høytrykksspylerne han har i ett kjør i fem måneder.

 «Hvorfor valgte du Clena»?

«Jeg kjøpte den første Clena-spyleren for over 10 år siden. Jeg kjente at dette var så god kvalitet at etterpå har jeg ikke vurdert noe annet merke i det hele tatt», sier Vådeland.

«Da blir det unødvendig å spørre om du er fornøyd med høytrykksspylerne»?

«Jo, men jeg kan godt understreke at jeg er enormt godt fornøyd! Dette er mercedes når det gjelder høytrykkspylere, mener jeg.  Clena kan ikke sammenlignes med de andre merkene jeg hadde tidligere. Nå har jeg hatt fem Clena-maskiner i over 10 år og ikke hatt ett havari», forteller Vådeland.

«I tillegg har jeg fått en enormt god service hos importør og forhandler Nordbø båt og maskin. De har alt av utstyr i butikken», legger han til.

Clena-maskinene Vådeland har er KV160-25, KV300-18, KA120-12, HV300-18, Hotbox. I tillegg har han flere slangevogner og mye annet utstyr.

– Nå har jeg hatt den i fem år uten problemer

Jon Olav Runestad dyrker tomater og har 6500 kvadratmeter med drivhus. En gang i året skumlegger og vasker han drivhusene for grønske og alger. Da går høytrykksspyleren i ett en hel uke. Ellers bruker han den til vask av maskiner og liknende.

«Jeg ønsket en høytrykkspyler som gav mye vann for å kunne vaske drivhusene effektivt. Men den behøvde ikke å ha så stort trykk», forteller Runestad.

Hos importør og forhandler Nordbø båt og maskin fikk han gode råd og veiledning. Valget falt på en KV 160-25 med en slangevogn med  60 meter høytrykksslange. I tillegg har han kastelanse for å vaske i høyden og flere spesiallanser.

«Jeg er veldig godt fornøyd med høytrykksspyleren. Den virker robust og er enkel i bruk. Nå har jeg hatt den i fem år uten problem», forteller Runestad.

Veldig godt fornøyd

Sulzer er en internasjonal bedrift med virksomhet i 170 land. De leverer pumper til for eksempel offshoreindustrien og næringsmiddelindustri. På Orstad har de kjøpt en Clena mobil KX500-15 høytrykksspyler med kaldtvann.

Normalt bruker de en vaskemaskin for deler. Men dersom den ikke klarer å fjerne alt som for eksempel har grodd seg fast til delene ved bruk i sjøen, så må høytrykksspyleren til.

«Vi er svært godt fornøyd med høytrykksspyleren. Den er til god hjelp og vi har ikke hatt noen problemer med den», forteller  Paul Berry som er technical workshop manager i Sulzer.

Ingen problemer

Bonde Helge Sele har siden 2017 hatt Clena stasjonær kaldtvann høytrykkspyler KS 160-25, pluss rørsystem med hurtigkoblinger i grishuset. Nå har vi i Clena Norge flyttet denne opp i fjoset der vi også har lagt opp rørsystem med hurtigkoblinger. Grishuset, som også har fått en ny avdeling har vi installert  ny dieseldreven varmtvannsvasker, en HV 200-30 som gir masse varmtvann og stort trykk. Røropplegget med hurtigkoblinger har vi nå også lagt opp i den nye delen av grisehuset.

«Jeg har vært veldig godt fornøyd med maskinen fra Clena. Jeg har ikke opplevd noen driftsstans. Vedlikeholdservice med skift av olje har jeg hatt en gang siden 2017.  I tillegg er jeg veldig godt fornøyd med servicen av karene i Clena Norge», forteller Helge.

Avhengig av maskiner som virker

Sandnes og Jærbetong er en ledende produsent og leverandør av ferdigbetong, betongpeler og veiverk på Sør-Vestlandet. På fabrikkanlegget nær Sandnes by har de to blandeverk og produserer 70 000 m2 betong hvert år.

Et stort antall betongbiler kjører ut fra anlegget hver arbeidsdag. På slutten av dagen må alle bilene vaskes for at betong ikke skal gro fast på bilen.

På anlegget har de et vaskeområde med halvtak. I et maskinrom står et fire-pumpe-anlegg fra CLENA med KS 160/21 pumper. Fra anlegget går det ut røropplegg til fire vaskestasjoner.

«Normalt er det vaskestasjon 1 og 2 som blir brukt mest. 3 og 4 brukes når det er mest travelt, og så er det en sikkerhet å ha flere maskiner dersom vi skulle fått driftsstans på noen, forteller avdelingsleder Tor Oddvar Rosland.

Røropplegget er lagt opp slik at det kan tømmes for vann når arbeidsdagen er over om vinteren.

– Har du opplevd noen problemer med anlegget?

– Nå har vi hatt det i sju år og brukt det hver arbeidsdag uten å oppleve noen problemer. Så vi er veldig godt fornøyd med maskinene fra Clena.

Rosland skifter selv olje hvert år på maskinene.

– For oss er det veldig viktig at maskinene ikke streiker for vi er helt avhengige av å vaske hver dag, forteller han.