Høytrykkspyler med varmtvann

Bonde Helge Sele driver med gris, melkeproduksjon og høns. Nå er også dattera engasjert i driften og vil overta etterhvert.

Siden 2017 har Helge hatt Clena stasjonær kaldtvann høytrykkspyler KS 160-25, pluss rørsystem med hurtigkoblinger i grishuset.

Nå har vi i Clena Norge flyttet denne opp i fjoset der vi også har lagt opp rørsystem med hurtigkoblinger. I grishuset, som også har fått en ny avdeling, har vi installert  ny dieseldreven varmtvannsvasker, en HV 200-30, som gir masse varmtvann og stort trykk. Røropplegget med hurtigkoblinger har vi nå også lagt opp i den nye delen av grisehuset.

«Jeg har vært veldig godt fornøyd med maskinen fra Clena. Jeg har ikke opplevd noen driftsstans. Vedlikeholdservice med skift av olje har jeg hatt en gang siden 2017.  I tillegg er jeg veldig godt fornøyd med servicen av karene i Clena Norge», forteller Helge.

UTSTYR:

Den beste maskinen jeg har hatt

Olav Tjelta har et grishus på 3000 kvadrat. For fem år siden kjøpte han en Clena 160-25.

– Denne maskinen er jeg svært godt fornøyd med. Det er den beste maskinen jeg har hatt, og jeg har hatt flere typer. Nå havarerte nettopp en av de andre typene jeg har, så nå skal jeg kjøpe en Clena til, forteller Olav.

Han har bare positive ting å si om høytrykksspyleren. De andre typene har ikke holdt en brøkdel av denne, mener han.

Høytrykksspyleren blir brukt 7-800 timer i året.

– Her får den kjørt seg skikkelig, sier Tjelta.

Han forteller at han er avhengig å ha en høytrykkspyler han kan stole på fordi han ofte vasker i helgene. Dersom det skjer noe med høytrykkspyleren da er det vanskelig å få hjelp. Derfor har det vært en en fordel med Clena som er så driftssikker.

– I tillegg har jeg opplevd veldig god service hos forhandleren, forteller han.

Tjelta bruker skumlanse med rotordyse og så har han en teleskoplanse til å vaske i ventilasjonen med.

Dette er Mercedes

Per Arild Vådeland har drevet to pelsdyrfarmer på Jæren med til sammen 35 0000 dyr. Det er nå nedlagt og Vådeland har oppført et flott nytt kyllinghus.

Under driften av pelsdyrfarmene måtte disse vaskes jevnlig, og noen ganger, ved sykdom, måtte de desinfiseres. Da gikk ofte alle de fem høytrykkspylerne fra Clena som han har i ett kjør i fem måneder.

 – Hvorfor valgte du Clena?

– Jeg kjøpte den første Clena-spyleren for over 10 år siden. Jeg kjente at dette var så god kvalitet at etterpå har jeg ikke vurdert noe annet merke i det hele tatt, sier Vådeland.

– Da blir det unødvendig å spørre om du er fornøyd med høytrykksspylerne?

– Jo, men jeg kan godt understreke at jeg er enormt godt fornøyd! Dette er Mercedes når det gjelder høytrykkspylere, mener jeg.  Clena kan ikke sammenlignes med de andre merkene jeg hadde tidligere. Nå har jeg hatt fem Clena-maskiner i over 10 år og ikke hatt ett havari, forteller Vådeland.

– I tillegg har jeg fått en enormt god service hos importør og forhandler Clena Norge. De har alt av utstyr i butikken, legger han til.

Clena-maskinene Vådeland har er KV160-25, KV300-18, KA120-12, HV300-18, Hotbox. I tillegg har han flere slangevogner og mye annet utstyr.

I det nye kyllinghuset har han også installert utstyr fra Clena.

Vasker 80 timer i uken

A&A Salte kyllingsoppdrett AS har ved vårt besøk inne 300 000 oppdrettshøns fordelt over flere bygninger.

Til utvask har han fem Clena kaldtvann høytrykkspylere. Fire er elektrisk drevet og en er drevet med bensinmotor.

– Jeg er godt fornøyd med maskinene og utvalget i lanser og tilbehør hos Clena Norge er meget bra slik at vi får tilpasset utstyr til vårt behov. Dette gjør jobben lettere og mer effektiv. Jeg er og godt fornøyd med den servicen jeg får hos Clena Norge, sier Andreas Salte.

A&A Salte bruker kaldt vann og såpe når de vasker ut oppdrettshusene.

Bilder fra installasjon hos Helge Sele