Produkt-veileder

Clena høytrykksspyler forside

Med et utall høytrykksspylere på markedet kan det være vanskelig å finne en som passer akkurat til ditt bruk. Prisene spenner også mye. For en som ikke har inngående kjennskap til dette området kan det være vanskelig å velge.

Clena har bygget høytrykksspylere for proffmarkdet i over 30 år med fokus på driftssikkerhet og effektiv rengjøring. Vi har et stort utvalg i standardmodeller og vi kan i tillegg bygge høytrykksspylere som er akkurat tilpasset ditt behov.

Vi vil hjelpe deg litt på vei når du skal velge høytrykksspyler. Derfor forsøker vi her å gi deg noen gode tips.

Merk deg at det er vannmengde som har størst betydning for vaskeeffekten. En maskin som gir 150 bar og 40 liter i minuttet oppleves mye kraftigere enn en maskin med 300 bar og 18 liter i minuttet. Den med 40 liter i minuttet har mangedobbel vaskeeffekt til vanlig bruk.

Fritidsbruk

Vi selger i hovedsak høytrykksspylere til proffmarkedet. Men noen private forbrukere liker å legge litt ekstra penger i å kjøpe kvalitet også til fritidsbruk. Derfor kan vi godt anbefale Clena også på dette området.

Du bruker høytrykksspyleren til å vaske bilen, båten, terrassen og huset o.l. Er du opptatt av kvalitet og brukervennlighet og at jobben skal utføres effektivt har vi to gode en-fasemodeller: KA 110-9 og KA 120-12.

Clena Norge er også importør og forhandler av det tyske kvalitetsmerke Kränzle. Her er det mange utgaver som passer til fritidsbruk. Les mer.

Vedlikehold av fasader og fjerning av tagging

Ved vasking av store bygg, fjerning av maling og tagging, anbefaler vi kraftige mobile enheter gjerne med bensin eller dieselmotor. Det kan for eksempel være KX 170-43 eller KX 350-21.

Til dette formålet leverer vi også komplette vaskehengere som har dieseldreven motor og egen vanntank. Disse kan leveres med steam-pluss-funksjon som er patentert teknologi.  Dette gjør at du kan vaske med damp under høyt trykk, noe som er meget effektivt til fjerning av tyggegummi, maling, tagging, rengjøring av musteinsbygg og liknende på en miljøvennlig måte uten ved bruk av kjemikalier.

Fiske og oppdrett

Til rengjøring av fiskebåter og utstyr til oppdrettsnæringen er behovene svært forskjellige. Det kan være rengjøring av tanker og fiskeredskaper, spyling av dekk og skrog på fiskebåten.

For oppdrett er det behov for rengjøring av tanker og vasking av merder.  Her anbefaler vi høytrykksspylere fra 20 liter og oppover både i kaldt og varmt vann, for eksempel KV 200-20 og HV 200-20.

Vi leverer også hydraulisk drevet høytrykksspylere, mye brukt i yrkesbåter brukt i forbindelse med oppdrettsanlegg. For eksempel HY 300-28.

Mekanisk industri

Til rengjøring av produksjonsutstyr, maskiner, maskindeler, og lokaler. Til dette bruket anbefaler vi for eksempel modellene KM 160-20 og varmtvannmodellen HV 175-18.

Bilpleie

Lastebiler og trailere

Vi leverer både kaldt- og varmtvann høytrykksspylere til vask av tunge kjøretøy. Har du mulighet til å føre varmtvann inn i en kaldtvannsvasker eller kjøper en høytrykksspyler med dieselbrenner gjør det at du kan vaske mer effektivt. Varmt vann løser opp skitt og olje bedre enn kaldtvann.

Velger du en løsning med en stasjonær høytrykksspyler som leverer varmtvann via en dieselbrenner anbefaler vi avsug med en lukkemekanisme eller vifte for at høytrykksspylerne ikke skal bli ødelagt av frost som trenger inn.

Til denne arbeidsoppgaven kan du velge fra et stort spekter alt etter bruk. Er det få kjøretøyer som vaskes en gang i uka, eller er det mange kjøretøyer som vaskes daglig. Er behovet ikke så stort kan du vurdere vår minste vasker KA mobil. Er høytrykksspyleren i daglig bruk kan vi anbefaler for eksempel modellen som Sandnes Betong bruker: KS 160-20. Kan du føre varmtvann inn går du for KH 160-20.  Velger du en med dieselbrenner for varmtvann anbefaler vi å se på HV 175-18 og 160-25, stasjonær eller mobil.

Selv-vaske-anlegg

Clena leverer solide, kraftige og komplette selv-vaske-anlegg til profesjonelle bilpleie-bedrifter. De kan ha avfetting, skumlegging, høytrykksspylingvaskebørste, varmvoks og glanstørk – alt etter ønske – montert i en modul. Du kan velge å ha forskjellige betalingsløsninger som kort, verdikort eller kontantbetaling.

Dette er svært brukervennlige løsninger.

Bestselgere på dette området er høytrykkspumpene KS 160-15 og KS 160-20. De mest populær mobile er KM 160-15 og KM 160-20.

Landbruk

Kravene til hygiene innen landbruk blir stadig strengere for at en skal unngå sykdommer og skadedyr. Så du som driver landbruksproduksjon er avhengig av en høytrykksspyler som er driftssikker og som gjør jobben mest mulig effektivt.

Clena høytrykksspylere leverer maskiner som gir deg problemfri drift og det beste vaskeresultat. Og du kan spare mye tid på rengjøring i løpet av et år ved å kjøpe en kraftig høytrykksspyler og riktig utstyr.

Clena leverer store mengder høytrykksspylere til landbruket.

Ulike behov etter driftsform og størrelse

Innenfor landbruk er det mange ulike behov alt etter driftsform og størrelse. Noen trenger et skreddersydd stasjonært anlegg til driftsbygningen, mens andre vil ha en mobil enhet for driftsbygning, uteområder, maskiner og produksjon.

Clenas maskiner er:

  1. Bygget med få og solide komponenter av høy kvalitet for å sikre driftssikkerhet og lang levetid.
  2. Lette å vedlikeholde.
  3. Lette å tilpasse kundens behov.
  4. Hendige i bruk

Et godt råd kan være å gå for en høytrykksspyler med varmtvann. Selv om den er noe dyrere kan det være en lur investering med tanke på bedre vaskeresultat og kortere vasketid.

Fjørfeproduksjon – kyllinghus og kalkunhus:

Her er vannmengde viktig fordi du skal flytte store mengder skitt med høytrykksspyleren. Derfor bør du velge en modell med stor vannmengde. I tillegg anbefaler vi å vaske med varmt vann. Varm vann gjør at skitten løser seg lettere og arbeidet med rengjøringen går mer effektivt.

Du kan føre cirka 55 grader varmt vann inn i kaldvannsvaskeren via en varmeveksler. Eller du kan installere en høytrykksspyler med dieselbrenner. Velger du en stasjonær høytrykksspyler med dieselbrenner må du ha et rør ut for eksos. Dette røret må ha en lukkemekanisme eller en vifte slik at brenneren ikke blir ødelagt av frost.

Det stilles stadig strengere krav til renhold og utvasking mellom hvert innsett i fjørfeproduksjon. Derfor gjør du lurt i å velge en høytrykksspyler som hjelper deg til å gjøre dette arbeidet så lett som mulig.

Dersom det er en person om gangen  som skal spyle og du har varmeveksler  anbefaler vi modellene KV 200-30, KV 170-34, KV 150-40. Den mest solgte modellen er KV 150-40. Har du et 230 volt anlegg og ikke mer enn 32 ampere anbefaler vi modellen KV 100-40.

Har du ikke varmeveksler og ikke kan kjøre varmtvann inn i maskinen anbefaler vi en HV-maskin.

Dersom to personer skal spyle samtidig anbefaler vi KS stasjonær 2-pumpe enhet. Å installere en slik høytrykksspyler gjør at du halverer tiden på rengjøringen.

Har du et 230 volt anlegg og ikke mer enn 63 ampere anbefaler vi modellen KS 100-80 2 pumpeanlegg.

I tillegg anbefaler vi kjøp av kastelanse som forenkler rengjøring av tak betydelig. Dette isteden for teleskoplanse som er tyngre å arbeide med.

Les mer om rengjøring av kyllinghus her.

Melkeproduksjon – fjos:

Ved melkeproduksjon er behovet for rengjøring mer individuelt knyttet opp til hvilken type drift du har. Her benyttes høytrykksspyler til nedvasking av driftsbygning, vasking av maskiner og utstyr på garden. Våre bestselgere her er  KM 160-20 og KV 160-25.

Ønsker du varmtvannsvasker anbefaler vi HV 165-18 og HV 160-25.

Grisehus:

Her sitter skitten bedre fast og det kan være lurt å bløtlegge før vask. Til denne typen produksjon anbefaler vi bruk av roterende turbodyser. Det gir mer kraft. Aktuelle maskiner er modellene KV 200-20, KV 160-25, KV 200-30 og varmtvannsmodellene HV 200-20, HV 160-25.

Ved bløtlegging kan også mindre modeller som KM 160-20 benyttes.

Alle modellene kan leveres som mobile eller stasjonære enheter.

Veksthus:

Til nedspyling av drivhus anbefaler vi 20-25 liter modeller, for eksempel KV 160-20 og KV 160-25. Mye benyttet tilbehør er kastelanse, skumlanse og teleskoplanse.

Aktuelle lenker:

Skip/verft/offshore

På dette feltet har en behov for høytrykksspylere som både kan ta lette og krevende oppgaver som for eksempel rengjøring av dekk og skrog, fjerning av maling, rust, sement etc.

Her kan vi anbefale den mobile KX 500-30.

Her er også den hydrauliske aktuell som kan monteres i skipet.

Du får et vidt spekter av tilbehør som passer til formålet, som for eksempel roterende turbodyser og dyser for rør-rengjøring.